Специалмно създадена за една специална дама.
Сголяма лекота се получи перфектната торта, затова реших да я кръстя така. Вкусът е толкова нежен, толкова е балансирана и в същото време богата. Представям ви я и ви препоръчвам да си я направите за някой специален повод.
Необходимите продукти:
-3/4 ч ч брашно от рожков, 1 ч ч брашно, 3/4 ч ч захар, 1 ч л сода, 3/4 ч л бакпулвер, 1/4 ч ч какао
- 3 жълтъка, 3/4 ч ч олио, 1/2 ч ч вода, 1 ч л ванилов екстракт, 3 с л прясно мляко
-3 белтъка, 3/4 ч ч захар
Смесете съставките от първият ред в купа. От вторият ред в друга купа. Смесете двете смеси на ръка. Разбийте белтъците със захарта на гъст крем и я добавете на части към сместа. Изсипете в форма за торта с диаметър 26см. Изпечете на 180 градуса до суха клечка. След като се охлади блата се разрязва на два по- тънки.
За крема: 1 л прясно мляко, 1 ч ч захар, 1 ч ч брашно, 4 яйца, 1 шушулка ванилия, 100 гр масло, 150 мл сметана, 2 желатина, 200 гр шоколад (100 черен и 100 трюфел) .
Сварете млякото добавете към него яйчената смес. Бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Още докато е горещо добавете маслото, шоколада и разтвореният желатин. Оставете да се охлади и добавете разбитата сметана.
Шоколадова сметана за измазването: 100 гр шоколад, 200 мл сметана.
За ганаша: 50 гр шоколад, 50 мл сметана.
За глазура: 100 гр черен шоколад и 3 с л олио.
Плодове за гарниране ванилови ябълки.
За украса ганаш и шоколадова сметана.
Сглобяване: блат - Ванилови ябъки - крем - блат - крем. Оставя се в хладилник да стегне. Измазва се отстрани с шоколадова сметана. Залива се с глазурата. Украсява по желание.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесала моята вълшебна торта направете си я и споделете с бутоните под публикцията!
Няма коментари:
Публикуване на коментар