неделя, 6 декември 2015 г.

Няколко тайни за прекрасен Крем карамел


И аз се чудя, защо не ми се получава всеки път хубав, гладък крем. Научих няколко тайни от една страхотна докторка докато пътувахме заедно. Оказа се толкова лесно да си направиш перфектен крем карамел стига да знаеш някои малки тайни. Благодаря за споделеното на д-р. Надя Кирякова!





Необходимите продукти: 1 л прясно мляко (домашно за предпочитане с много каймак), 7 големи яйца, 1 шушулка ванилия, 8 с л захар за сместа и 8 с л захар за карамела. 



*Запомнете и не пестете яйцата, колкото повече яйца има, толкова по-лесно се получава гладък крем!
* Разбийте яйцата със захрта но не прекалявайте с биенето за да не се получават мехурчета.
* Добавете зрънцата на ванилената шушулка разликата между истинската ванилия и прахчето е Огромна!
* Добавете прясното мляко и оставете да постои, за да се разтопи захарта напълно.
* Направете карамела като внимавате да не загори, защото ще стане горчив.
* Насепете по 1 лъжица във всяка чашка или шолче.
* Насипете сместа по чашките и ги подредете в тава, поставете я във фурната и чак тогава налейте водата. Ако по време на печенето видите мехурчета да се издигат във водата и водата завира сложете 6-10 кубчета лед във водата.
* Печете на 140 градуса, ако искате запечена коричка в края на печенето може да поставите тавата на по-горно ниво. 


Да Ви е сладко!  



Ако са Ви харесали предложениата споделете с бутоните под публикацията. Благодая Ви! 



Очаквайте в новата публикация :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар