Хареса ми тази рецепта, но имам забележки, нещо не ми стига сладостта в този десерт. Може би с топка сладолед ще е идеално, но така само тарт ми е киселичък. Затова ще напиша рецептата с мои те забележки. Използвам масло вместо маргарин не го обичам, а маслото придава такъв аромат....
Необходимите продукти: 4 с л масло, 60 гр нискомаслено крема сирене, 1 1/2 ч ч брашно, 1/2 ч ч захар, 2 с л лимонов сок, 2 с л кайсиев ликьор, 4 с л ледена вода, 1 ч л ванилов екстаркт, 1/4 ч л сол.
За плънката: 5 кайсии, 10 череши, 1 шепа бадеми, 1 шепа кокос, 1/3 ч ч дулче де лече. Ако искате сложете повече череши и по-малко кайсии.
За поръсване кафява пудра захар.
Сложете брашното, захарта, маслото, кремата сирене и солта в робот. С няколко кратки разбивания направете всичко на трохи. Добавете течните съставки на части. Оформете топка набързо завийте във фолио и оставете в хладилник. Разточете и поставете на дъното на тавичка, оформете борд. Намажете с дулче де лече и поръсете с кокос и бадеми. Отгоре сложете нарязаните кайсии и черешите на половинки. Отново поръсете с бадеми и обилно с кафява пудра захар. Печете на 180 градуса до златисто. Отново поръсете с пудра захар след изпичане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар