вторник, 13 януари 2015 г.

Млечна баница с карамелен топинг


Лесна и вкусна рецепта за работната седмица. Тази баничка става за десерт и за закуска.


Необходимите продукти:400 гр кори за баница, 1,5 л прясно мляко, 10 с л захар, 6 яйца, 2 ванилии.
За топинга: 100 гр захар, 40 гр масло, 130-150  мл сметана.


Нарежете корите на лентички и ги разрошете. Препечете ги до златисто във фурната. Оставете да се охладят. Смесете и разбийте яйцата със захарта и прясното мляко. Добавете ванилията и залейте корите. Печете на 180 градуса докато се навдигне. спрете фурната и оставете да се допече още 5 минути. Оставете да се охлади. 
Залейте с топинга и поднесете на парченца. За по-интересно можете да изрежете с различни форми.


За топинга сложете захарта в касерола и стопете до светъл карамел. Сложете сметаната и маслото да се затоплят и ги добавете към карамела. Върнете на котлона и бъркайте докато се хомогенизира.


Да Ви е сладко!

1 коментар:

  1. Божествена е! Още през уикенда ще я спретна! Изглежда много съблазнителна....
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване