Е това е, аз като си харесам нещо така ме вдъхновява, че почвам да правя разни вкусотии без да спирам.
До сега не бях правила ябълков щрудел, но сега като имам такъв помощника как да се спра не знам. Аромата на ябълки, кокос и масло направо те кара да вървиш към щрудела с затворени очи.
Необходимите продукти: 7-8 средни ябълки, 1 ч ч захар, 1 ч л канела, 4 с л кокос, 1 ч орехи, 5 с л грис, 2 пакета кори по 400 гр, 200 гр масло.
Почистете и настържете ябълките, с тази машинка става за 30 секунди.
Сложете ореховите ядки в каната и с приставката за раздобяване за 5 секунди са готови. Смесете с всички останали съставки. Разтопете маслото. Намажете кора с масло, поставете втора кора отгоре и отново намажете. Сложете в единия къс край на кората плънка. Навийте на руло и поставете в тавичка. така постъпете с всички кори. Намажете и отгоре с масло, поръсете със захар и печете на 180 градуса до златисто.
Сложете ореховите ядки в каната и с приставката за раздобяване за 5 секунди са готови. Смесете с всички останали съставки. Разтопете маслото. Намажете кора с масло, поставете втора кора отгоре и отново намажете. Сложете в единия къс край на кората плънка. Навийте на руло и поставете в тавичка. така постъпете с всички кори. Намажете и отгоре с масло, поръсете със захар и печете на 180 градуса до златисто.
Поръсете с пудра захар, поднесете с чаша ароматен чай или кафе и му се насладете!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар