Меденките на Ани, много благодаря за рецептата, получиха се супер вкусни меденки.
Част от тях оставих за украсяване с глазура и фондан, а тези слепих с мармалад, за да омекнат и да си ги хапнем по скоро.
Необходимите продукти: 200 гр мед, 100 гр кафява захар, 100 гр бяла захар, 2 яйца, 200 мл олио, 1 бакпулвер, подправки, 650 гр брашно.
За слепване и украса: 1 ч мармалад, захарни топченца и настъргани орехи.
Меда и двата вида захар се разтопяват на слаб огън. Добавя се бакпулвера и подправките и се оставя да кипне.
Сваля се от котлона и се пресипва в купа за месене охлажда се за 5 минути.
Добавят се едно по едно яйцата и след това олиото.
Накрая се омесва с брашното.
Оставя се да престои и се разточва на кора с дебелина 5 мм изрязват се фигурки и се пекат на 190 градуса за няколко минути.
И тук вече се усеща дъхът на приближаващите празници! Вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!