Корейската вълна продължава с тези вкусни пухкави сиренки. Оформени по два начина.
Необходимите продукти: 250 мл вода и 50 гр брашно за пареното тесто; 20 гр прясна мая, 60 мл прясно мляко, 50 мл заквасена сметана, 1 ч л сол, 1 с л захар, 50 гр масло, 550-600 гр брашно.
Сирене и олио за плънката
Пригответе пареното тесто, внимавайте да не стане на бучки. Оставете го да се охлади.
Замесете меко тесто с всички останали продукти и прибавете изстиналото парено тесто. Тестото е лепкаво но го оставете така да втаса. Набрашнете плота за работа добре и сложете тестото. Поръсете с брашно тестото, разстелете го и го разточете на кора с големина около 50-70см. Поръсете с олио и натрошете със сирене. Навийте на руло и нарежете на 12 парчета подредете в тавичка с хартия на дъното.
Другия начин е да направите малки топки и в средата на всяка да сложите доволно количество сиренце.
Оставете отново да втаса и намажете с разбито яйце. Печете около 40-45 минути на 180 градуса.
Другия начин е да направите малки топки и в средата на всяка да сложите доволно количество сиренце.
Оставете отново да втаса и намажете с разбито яйце. Печете около 40-45 минути на 180 градуса.
Очаквайте и сладък вариант с плънка!
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар