петък, 21 март 2014 г.

Палачинки с квас - Sourdough pancakes


Малки сладки палачинки зърнах в този блог и реших че ще ги правя. Този път не мога да ги почна веднга и да станат след два часа ще трябва да си направя квас а той отнема поне 6-7 дни. http://chefindisguise.com/2014/02/09/sourdough-pancakes/


Та и този пост ще почака малко докато го публикувам, надявам се да се получат толкова хубави като на Sawsan. Thank you for shared recipe. Отново благодаря за споделената рецепта. Превеждам всичко буквално като се старая да съм максимално близо до оригинала.

Необходимите продукти: 3/4 ч ч квас, 2 ч л олио, 1 яйце, 1 ч л ванилов екстракт, 1/3 ч ч сухо мляко, 1/4 ч ч захар, 3 с л брашно, 3/4 ч л сода, 1/2 ч л сол.


*Добавете яйцето, ванилията и маслото в кваса и разбъркайте докато се смесят.
*Добавете млякото на прах , захарта, брашното, содата и солта в сместа и разбъркайте отново, докато се получи гладка смес. Тестото ще бъде малко по-рядко от това на обикновените палачинки и малко по-пенесто, дължи се на содата която реагира с кваса.
*Забележка : За разлика от обикновените палачинки тук не може да се получи премесване.
*Затоплете тиган с незалепващо покритие, намажете леко с олио. Налейте около 1/ 4 чаша от тесто в тигана за големи палачинки и 1-2 с.л. за малките. Пържете, докато краищата леко изсъхнат, повърхността става малко матирана, а долната страна златиста. Обърнете с помощта на тънка шпатула и пържете, докато от друга страна стане златиста.
*Сервирайте топли с любимото си сладко.



*Забележка: Добавете брашното малко по малко. Пробвайте с една палачинка, ако тесто е твърде рядко добавете още брашно, ако е прекалено гъсто добавете малко вода. Аз обикновено се нуждаят от 2-3 супени лъжици брашно за тази рецепта.



Сега в топлото време кваса ми стана за 2 дни и половина.
Не станаха толкова красиви, но пък са вкусни та вкусни! 
Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар