вторник, 25 март 2014 г.

Аламинут с праз


Аламинут с праз и яйца се приготвя много бързо и става вкусна вечеря след забързания ден. Наскоро разбрах, че все още има хора, които не са опитвали тази лесна вкусотия. С последния праз реших да си я приготвя и да ви я представя. Преди да успея да снимам вече беше изядена, така че за сега ще се задоволите с тази снимка от тигана, ако намеря праз ще я приготвя още веднъж тази година, за да ви я покажа и в чинийка.


Необходимите продукти: 4 стръка праз, 8-10 яйца, 150 гр сирене, 150 гр кашкавал. 

Почистете и нарежете праза на ситно. Задушете го в дълбок тиган с капак, когато е готов го посолете съвсем малко. Чукнете яйцата и оставете малко да се стегнат. Разбъркайте ги с праза и оставете за 2 минути да се сготвят. Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и сипете в чинийки. Поръсете с настърган кашкавал.
Да Ви е сладко!

2 коментара:

  1. Който не е опитал е много пропуснал! Вкусотия!
    Честито Благовещение!

    ОтговорИзтриване