Торта за сладки и вкусни моменти!
Необходими продукти: 2/3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. вода, 4 яйца, 1/2 ч.ч. смлени лешници, 50 г натрошен натурален
шоколад, 4 с.л. брашно, 1 ч.л. бакпулвер, ванилия.
За глазурата: 200 г натурален шоколад, 200 мл течна сметана, 20 г масло
Кипнете
сметаната и я смесете с шоколада и маслото. Разбъркайте на гладък крем. Докато
е още топъл го излейте върху блата.
За сиропиране:1 ч.ч. студено прясно
мляко, 1 с.л. ром, 2 с.л. захар.
За украса: захарни сърчица
Сварете гъст сироп от захарта и водата, и оставете да изстине.
Отделете белтъците от
яйцата и ги разбийте на сняг. Прибавете половината от сиропа и доразбийте още
малко.
В друг съд разбийте
жълтъците с останалия сироп. Смесете заедно брашното,
лешниците, бакпулвера и ванилията.
Прибавяте сухата смес, натрошения шоколад и белтъците, към жълтъците, като ги редувате.
Печете на
180*. Покрийте тортена форма 26 см с хартия за печене и изсипете вътре тестото.
Загладете и изпечете блата за около 30 - 35 минути. След като се охлади го
сиропирайте с млякото, смесено със захарта и рома, след това залейте с глазурата и украсете по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар