вторник, 25 февруари 2014 г.

Розички



Рецептата за тези розички видях във фейсбук в някоя от кулинарните групички беше публикувана. Написах си я и ето сега ви представям и моите розички. Станаха много пухкави и се радвам че ги направих, от мен добавих и есенция лимон.  

Необходимите продукти: 150 мл топло прясно мляко, 3 с л захар, 1 бр ванилова захар,7 гр мая-суха, 1/2 ч л сол, 2 броя жълтъци (аз сложих цели яйца), 80 гр краве масло, около 350 гр брашно, лимонова есенция.
Сложете маята в млякото, с малко брашно и една лъжица захар, да се събуди.
 Брашното, захарта и солта се смесват.  Прави се кладенче и там се изсипват - шупналата мая, жълтъците, ваниловата захар и мекото масло на парченца.


 Омесва се тесто, което се оставя на топло да втасва - в купа покрито със свежо фолио.
 Готовото тесто се дели на 2-3 парчета, за да се работи по лесно.
 От всяко се разточва кора, с помощта на чаша се изрязват кръгчета.
Аз нарочно не премесвах изрезките използвах ги за "листенца". 
 Подреждат се три кръгчета в линия, като се застъпват и се намазва с олио.
 Поръсва се със захар и се навиват на руло. Рулото се срязва по средата и се получават 2 розички.


 Във форма за мъфини се редят по 3 розички, за да се извадят по-лесно може да сложите и хартийки за мъфини във всяко гнездо. Така подредените розички се оставят да втасват за 20 минути.
 След това розичките се намазват с подсладено леко топло прясно мляко.
 Розичките се пекат на 180 градуса за  около20 минути.
Изпечените розички поръсете с пудра захар и поднесете с усмивка.
Да Ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар