сряда, 2 октомври 2013 г.

Тиквен мус с черен шоколад





Вчера ме хвана тиквената вълна и днес пак ще ви предложа тиквена измишльотина. Ако вече ми вярвате поне малко и обичате тиква запретнете ръкави и си го направете.

Необходимите продукти: 2 яйца 500 мл прясно мляко, 3 с л захар, 1 ванилия, 3 с л с връх брашно, 1 к л канела, 1 купичка печена тиква. По желание може да добавите 1 бял шоколад и малко разбита сметана след като се охлади кремчето.
За гарниране: сметанови бисквитки, натрошен черен шоколад, парченце рачел и ядки от рачел.



Сварете млякото добавете тиквата и пасирайте до гладкост. Сгъстява се като лек крем. Добавят се жълтъците разбити с захарта, брашното, канелата и ванилията. Сварява се за 1-2 минути. Още докато е горещо кремчето се добавят белтъците разбити на сняг. трябва да станат на снежинки в крема. 



На дъното на всяка чашка сложете по една бисквитка и  1 с л натрошен шоколад, залейте с крема и украсете с 1 с л шоколад, бисквитка и рачел. За повече свежест добавете и нещо зеленичко. 
Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар