сряда, 3 април 2013 г.

Хрупкави лешникови пасти



Страхотия, мама мия, не може да се опише това блаженство! Днес надминах себе си в измишльотините си. 
Не знам дали ще мога да си спомня всичко точно, какво сложих май ще е по- добре да не ви пиша точни мерки, а само какво има вътре.



 В блатчетата за пастите има :  ~ 2/3 ч ч лешници, 3  с л захар 3 с л брашно , 1/2 яйце, 80 гр масло.
 Всичко това го блиндирах, като първо само захарта с лешниците се разбиват и после се добавят останалите съставки. Ако ви се вижда много меко сложете още една лъжица брашно. Оставете тестото за кратко в хладилник. Във форма за мъфини сложете по едно топче от тестото.  Печете до зачервяване дори малко повече.
 Като извадите от фурната оставете малко преди да ги извадите от формата, много са крехки, внимавайте. 

Като се охладят малко потопете всичките им странички в темпериран шоколад.




За крема : 500 мл прясно мляко, 4 с л захар, 3 с л нишесте, 3 с л брашно, 1 яйце, 60 гр бял шоколад, 2 ванилии, 1 ч л лимонова кора.
Сварете сладкарски крем и докато е топъл сложете белият шоколад в него да се разтопи.
Оставете го да се охлади и добавете към масления крем.
За масления крем : 5 с л пудра захар,100 гр масло.
Разбийте добре маслото с пудрата захар.
Крема става много може да си направите чашки с ягодки и шоколад.


Сложете една бисквитка шприцовайте от крема върху нея, сложете отгоре друга и отново малко крем. Украсете с ягоди и разтопен шоколад.


 Да Ви е сладко!


Те завладяха едно списание, сега трябва да завладеят и телевизията! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар