За меренгето : 2 белтъка, 4 с л захар
Смесете нишестето с захарта, жълтъците, лимоновата кора и 100 мл мляко.
Загрейте останалото мляко и постепенно сипете нишестето в млякото, бъркайте докато се сгъсти. Насипете крема в чашки и оставете да се охлади. Аз нямах време много да го чакам и си личи.
Разбийте белтъците на сняг, разтопете захарта и на тънка струйка го добавете в белтъците при бъркане на най висока скорост на миксера.
За заливката загрейте млякото и добавете шоколада на парченца да се разтопи напълно. Внимавайте да не кипи и да не загори.
След като изстине крема сложете от меренгето отгоре и залейте с шоколадовата глазура.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар