Докато си готвите или правите нещо друго у дома и те са готови между другото. Дори няма да се усетите кога сте ги разбъркали и кога сте ги опекли.
Необходимите продукти: 800 мл вода , 1 кг брашно, 1 с л сол, 1 с л захар, 1 с л мая.
Маята се разтваря в малко вода и захарта. В голяма тенджера се пресява брашното и се добавя водата солта и шупналата мая. Разбърква се и се оставя, като се навдигне се разбърква отново. Това се повтаря 3- 4 пъти. Върху набрашнена побърхност се изсипва тестото и се разделя на няколко топки от които се оформят хлебчетата. Оставят се за малко, нарязват се с остър нож и се пекат във фурна на 180 градуса. Не трябва да се препичат много, и като се извадят от фурната се наръсват с вода и се завиват в чиста кърпа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар