сряда, 20 февруари 2013 г.

Кекс с кондензирано мляко и мак




Много бързо за закуска, или за да посрещнете изненадващо дошли гости, направете си това вкусно сладкишче.
Приятно леко кръцкане между зъбите се усеща при всяка хапка от този кекс. Нежен аромат на мак и какао се носи в цялата стая докато се пече. Пробвайте и ще се уверите.



Необходимите продукти: 4 яйца, 200 мл кондензирано мляко, 110 мл олио, 1 ванилена захар, 1 бакпулвер, 100 мл вода, 2 с л какао, 3 ч брашно (200 мл чаша), 3 с л маково семе, 1 ч орехови ядки.
За украса разтопен 50 гр шоколад, 1 с л кокосови стърготини.


Разбийте яйцата и захарта на крем, добавете олиото. Пресейте брашното в голяма купа добавете бакпулвера и ванилията. Добавете течните съставки на части, като се редуват с брашното. Накрая добавете и маковото семе. Изсипете половината от сместа във формата и добавете в останалата част какаото. Поресете с орехови ядки и внимателно изсипете какаовата смес по средата на бялата. Печете във форма намазана с масло на 180 градуса, до суха клечка. 

Да Ви е сладко! 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар