събота, 1 декември 2012 г.

Мини торта с круши и Нутела





Семейна тортичка за десерт в неделя, може и за друг ден, важното е да почивате и да ви се твори !


Необходимите продукти: 4 яйца, 4 с л захар , 5 с л брашно, 1 с л какао, 1/2 ч л бакпулвер, 2 ванилии, 2 с л прясно мляко. Разбийте добре яйцата със захарта и довавете останалите продукти. Печете върху хартия или силконова подложка в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов блата, веднага го навийте на руло да се оформи малко.


За сладкарският крем : 2  яйца, 3 с л захар, 3 с л брашно, есенция от круши, 500 мл прясно мляко. Накрая добавете един желатин разтворенвъв вода, за по сигурно стягане на крема.


Круши 4-5 нарязани на лентички.
Пригответе си съд в който ще сложите тортата да стегне като го облечете в домакинско фолио.
Сглобяване: изстиналият блат се реже на 3, както е навит на късата страна. Всяко парче се маже с Нутела и се подреждат круши отгоре , върху тях се намазва крем и се навива на руло. По същи ят начин се мажат и следващите две парчета и се увиват около първото. Накрая се намазва и малко крем отгоре. Оставя се да стегне и се украсява по желание. Аз я декорирах с малко останал ми фондан .

                                                                              Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар