Обичате ли сладолед? А плодове? Зимата иде, а на мен пак ми се хапва сладолед, ако и вие се чудите как да се откажете от сладоледа поне за зимата, направете си това удоволствие и след това може да чакате до топлото време на другата година.
Необходимите продукти: 6 яйца, 6 с л захар, 6 с л брашно, ванилия. Приготвя се обикновен пандишпанов блат кат за руло. Сиропира се с захарен сироп, 1ч ч захар, 1 ч ч вода, една ромова есенция. Не трябва да е много сирипиран , за да не се скъса. Нарязва се на кръгчета големи колкото диаметъра на силиконовите формички.
За шоколадовите формички се разтопява 200 гр бял шоколад, намазват се силиконовите формички, оставят се да се втвърди шоколада. Напълнете сладоледа докато са още в формите. Отново се оставя да постои във фризера, и тогава се вадят от силикона.
Украсете с различни плодове, аз ползвах ягоди, банани и кви.
Приятно разхлаждане!
Няма коментари:
Публикуване на коментар