вторник, 6 ноември 2012 г.

Тарт с ябълки , ядки и крем


Ябълки имам, ядки имам започвам да творя!


Необходимите продукти:
за масленото тестото: 125 гр студено масло,100 гр  захар, 1 яйце, 200 гр брашно,ванилия, 1/4 ч л бакпулвер. Омесете тесто от продуктите не се налага много месене.


за крема : 200 мл мляко, 4 с л захар, 2 с л брашно, 1 яйце, есенция круша или друга по желание. Сложете млякото в малка тенджера и го оставете да заври . Смесете яйцето, захарта и брашното и добавете малко мляко разбъркайте и добавете цялото мляко. Сварете на гъст крем . Оставете да се охлади. После добавете 200 гр квасена сметана.


за плънката: 3 ябълки, 100 микс от ядки, 50гр стафиди, 20 гр масло, 3 с л  захар, 3 с л ром. Нарежете ябълките на малки кубчета смесете ги с ядките и останалите продукти и изпечете докато омекнат. Извадете и оставете да изстинат.




Ако питате мен най-добре си пригответе плънката и крема и тогава пристъпвайте към тестото.
Сглобяване : от тестото разточете кора или директно във формата оформете тънка платка и повдигнати крайчета. Изсипете плънката разпределете я и отгоре изсипете крема. Поръсете с ядки по желание моите са шам фъстък отгоре .
                                                Печете на 180 градуса около 40 минути !

                      Аромата е неустоим не можах да го изчакам да изстине напълно и го разрязах.


 “I’m joining TidyMom and Whirlpool for the 4th Annual Love the Pie Party and entered to win a new Whirlpool Gold® Induction Range

Няма коментари:

Публикуване на коментар