Мекички и ароматни кифлички с канела, орехи и шоколад.
За плънката: 1 ч нутела , 1 ч орехи, 1 ч кафява захар, 1/2 канела1 яйце за намазване.
Маятя се разтваря в 100мл мляко и 2 с л захар и малко брашно оставя се да се навдигне. В малка тенджера се слага останалата захар да се карамелизира, маха се от котлона, добавя се 50 гр масло и се бърка да се поеме, добавя се прясното мляко и се бърка докато се разтопи хубаво.
Разточете бялата част и намажете с масло и нутела, поръсете с кафява захар, орехи и канела и завийте на руло. Нарежете на парчета. Разточете кафявата част и нарежете на ленти . Вземате едно бяло парче и усуквате една лента от кафявите около него. Готово вече имате щарени кифлички остава да се понадуят, намажете ги с яйце и поръсете с кафява захар, опечете ги на 180 градуса за около 30 мин.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар