неделя, 7 октомври 2012 г.

Шоколадово руло с малини и маскарпоне


Приказно нежно и ароматно рулце.


Харесах си рецепта за руло от една много дебела книга за десерти. но както винаги промених малко нещата.


Продукти за блата : 4 яйца , 150 гр захар,75 гр брашно,1  ванилия , 1/2 ч л сода, 2 с л студена вода , 90 гр черен шоколад, 1/2 ч л бакпулвер,  


За пълнежа: 200 мл течна сметана ,250 гр маскарпоне , 1 ч ч пудра захар 200 гр малини


Начин на приготвяне : Яйцата се разбиват на крем със захарта и ванилията , добавят се сухите съставки, като се редуват с шоколада разтопен на водна баня. Накрая се добавя и водата. Пече се в тавичка с хартия на загрята фурна (190 градуса) около 20 минути. Като се извади се навива на руло за да не се начупи. След като изстине се маже с крем .


Маскарпонето се разбива на крем с пудрата захар и след това се добавя и сметаната разбита предварително.


Блата се маже с 2/3 от крема и се поръсва с малини, част от малините се смачкват и се добавят към останалия крем .  Розовият крем е за намазване на рулото отгоре. Декорирайте с цели малинки и зелено листенце мента . Аз сложих индрише защото нямах мента.


Вече си имаме награда за  това невероятно руло, направете си и го вкусете! Да Ви е сладко!


И в списание Кулинарен журнал харесаха това рулце!


Няма коментари:

Публикуване на коментар