Любимият ми кекс Инджова -
1000 варианта на вкусове и аромати каквото Ви харесва това сложете като плодове и ядки.
Когато решите да направите нещо лесно, бързо, вкусно можете да се доверите на тази рецепта с затворени очи. Винаги се получава страхотен уханен кекс. Докато се усетите и сте на масата и се наслаждавате на творението си.
Необходимите продукти:
5 яйца,
2 1/2 ч.ч. захар,
3/4 ч.ч. олио,
330 мл. газирано,
3 ч.ч.брашно,
1 бакпулвер,
2 ванилии, 3 с.л. какао,
2 с.л. сладко от боровинки,
3 с.л. кокосови стърготини,
ядки по желание.
Без да се бавим повече да започваме с 5 яйца
Добавяме 2 1/2 ч.ч.(200мл-чаша) захар
Продължете разбиването до получаване на гъст крем.
Добавяте 3/4 ч.ч. олио и разбиваме докато се поеме.
Следваща стъпка 330 мл .газирано по ваше желание.Не се слага всичкото на веднъж а на три пъти като се редува с 3 ч.ч. брашно смесено с 1 бакпулвер и две ванилии.
Продължавате да разбивате на 1 степен докато се смеси хубаво всичко и не бъркате много след това. Изсипвате половината от сместа в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно.
В другата половина се слагат 2-3 лъжици какао.
Върху бялата смес се слагат плодове от сладко по желание аз сложих боровинки оваляни в кокосови стърготини, може да добавите и ядки каквито обичате.
След това изсипвате кафявата смес в средата на бялата.
Печете на 180 градуса за около 45-55 мин , ако го сложите в студена фурна 55 мин.
Така изглежда във фурната като вземе леко да спада вече е почти готов.
Готово остава само да го полеем с разтопен 100 гр. шоколад със 50 мл. сметана .
И сега децата нямат търпение затова го разрязваме топъл , но не горещ.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар