вторник, 24 юли 2012 г.

Кекс Инджова



Любимият ми кекс Инджова -
1000 варианта на вкусове и аромати каквото Ви харесва това сложете като плодове и ядки.


Когато решите да направите нещо лесно, бързо, вкусно можете да се доверите на тази рецепта с затворени очи. Винаги се получава страхотен уханен кекс. Докато се усетите и сте на масата и се наслаждавате на творението си.

Необходимите продукти:
 5 яйца, 
2 1/2 ч.ч. захар, 
3/4 ч.ч. олио, 
330 мл. газирано, 
3 ч.ч.брашно, 
1 бакпулвер, 
2 ванилии, 3 с.л. какао, 
2 с.л. сладко от боровинки, 
3 с.л. кокосови стърготини, 
ядки по желание.

Без да се бавим повече да започваме с 5 яйца 


Добавяме 2 1/2 ч.ч.(200мл-чаша) захар


Продължете разбиването до получаване на гъст крем.


Добавяте 3/4 ч.ч. олио и разбиваме докато се поеме.


Следваща стъпка 330 мл .газирано по ваше желание.Не се слага всичкото на веднъж а на три пъти като се редува с 3 ч.ч. брашно смесено с 1 бакпулвер и две ванилии.



Продължавате да разбивате на 1 степен докато се смеси хубаво всичко и не бъркате много след това. Изсипвате половината от сместа в тавичка намазана с мазнина и поръсена с брашно.


В другата половина се слагат 2-3 лъжици какао.


Върху бялата смес се слагат плодове от сладко по желание аз сложих боровинки оваляни в кокосови стърготини, може да добавите и ядки каквито обичате.


След това изсипвате кафявата смес в средата на бялата.



Печете на 180 градуса за около 45-55 мин , ако го сложите в студена фурна 55 мин.


Така изглежда във фурната като вземе леко да спада вече е почти готов.


Готово остава само да го полеем с разтопен 100 гр. шоколад със 50 мл. сметана .


И сега децата нямат търпение затова го разрязваме топъл , но не горещ.




Да ви е сладко !


Няма коментари:

Публикуване на коментар