За тази леща си мислех, че няма нужда да пиша, но промених мнението си, поради факта, че се готви аламинутно, а в мултикукър е направо за нула време. Не знам дали остана къща без такъв уред, но ако все още не сте си купили помислете си струва си инвестицията. Аз под секрет имам вече три броя, но за кукърите в друг пост ще разкажа.
Всички имат нужда от бързи и вкусни рецепти, а лещата е полезна и трябва да се хапва често.
В Истанбул хапнах такава супа, която беше много вкусна, за съжаление моят стомах не я понесе добре. Та се зарекох да си я направя така, че да не ме дразни.
Необходимите продукти:
1 ч ч червена леща,
1,5л вода,
1 глава лук,
1 морков,
2 с л доматено пюре,
1/3 ч л черен пипер,
1 с л червен пипер,
1 1/2 с л брашно,
6 с л олио,
джоджен / мента,
лимон.
Нарежете на ситно лук и морков. Сложете 3 с л олио в съда на кукъра и пуснете да се задушат леко. Обикновено това е програма "Соте". Измийте лещата и я добавете разбъркайте колкото да се омазни леко и добавете водата. Сложете 1 ч л сол и джоджена. Пуснете кукъра на програма за готвене под налягане на 8 минути и след това оставете да спадне налягането само. През това време направете запръжката. Сложете останалото олио в тиган, добавете брашното и запържете леко, добавете червен и черен пипер, доматеното пюре и разбъркайте да се запържи за много кратко. Добавете 1 ч ч вода и оставете на котлона да се хомогенизира като го бъркате през това време. След това пасирайте лещата и я добавете към запръжката.
При сервиране гарнирайте с лимон и/или сиренце.
Да ви е сладко!
Тази рецепта е сготвена в Инстантпот дуо крисп това не е платена реклама!