След като направих веднъж този сладкиш си казах, че ще се изпробва и в други варианти. Толкова бързо свърши, че си забърках нов, с настъргани орехи и бадеми.
Необходимите подукти: 3 яйца, 250 гр захар, 500 гр кисело мляко, 450 гр грис, 100 гр брашно, 1 бакпулвер, 1 ч л ванилия, 1/2 ч ч настъргани бадеми и орехи.
Цели ядки за украса може да са бадеми или орехи.
За сиропа: 400 мл вода, 400 гр захар, 1 ч л лимонов сок, 1 ч л
настъргана
лимонова кора, 1/2 шушулка ванилия.
Този път го направих малко по-различно, като стъпки но резултата е супер и в двата варианта.
Яйцата се разбиват със захарта на крем. Гриса се прибавя към киселото мляко, разбърква се хубаво и се оставя за 10-15 минути да се накисне.
Яйцата се смесват добре с накиснатият грис.
След това се прибавя брашното, бакпулвера, ванилията.
Трябва да се получи гъста смес, изсипва се в намазана с масло тава. Така, както е сурово се нарязва на правоъгълни парченца, отгоре се подреждат бадеми.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути или докато се зачерви хубаво.
Яйцата се смесват добре с накиснатият грис.
След това се прибавя брашното, бакпулвера, ванилията.
Трябва да се получи гъста смес, изсипва се в намазана с масло тава. Така, както е сурово се нарязва на правоъгълни парченца, отгоре се подреждат бадеми.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути или докато се зачерви хубаво.
Да Ви е сладко!
Не се колебайте става за нула време, направете го и споделете с бутоните под публикацията.