Отново предизвикателство от Танчето: http://tanya-www.blogspot.bg/2016/10/blog-post_24.html
Много вкусно и лесно руло, даже и злоядите деца ядат от него.
Необходимите продукти:¾ ч ч обикновено бяло брашно, ½ ч л, акпулвер, ¼ ч л сода бикарбонат, ½ ч л индийско орехче, ½ ч л сушен млян джинджифил, 1 с л ванилова захар, ¼ ч л сол, 3 големи яйца, 1 ч ч фина захар, ¾ ч ч тиквено пюре, 1 с л портокалови корички.
¼ ч ч пудра захар (за поръсване върху кърпата, върху която ще обърнете блата)
За плънката: 250 грама маскарпоне, на стайна температура, ⅓ чаена чаша тиквено пюре, 1 с л портокалови кори, 1 с л ванилова захар, ¼ ч ч пудра захар.
Загрейте фурната до 180⁰С. Постелете с хартия за печене голяма тава с размери 30 на 40 сантиметра. Намажете хартията с разтопено масло и поръсете с брашно. Поръсете и една памучна кухненска кърпа с пудра захар, върху нея ще обърнете блата малко по-късно.
Смесете сухите съставки в малка купа. Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато сместа стане гъста и изсветлее, около 5 минути. Прибавете тиквата и портокаловите кори, разбъркайте внимателно. Прибавете към яйчната смес брашното и разбъркайте внимателно с шпатула.
Изсипете тестото в предварително приготвената тавичка и изравнете.
Поставете тавата във фурната. Печете 13 - 15 минути или докато блата при натиск с пръст, връща формата си като дунапрен.
Веднага след като го извадите от фурната го обърнете върху кърпата поръсена с пудра захар. Премахнете внимателно хартията за печене. Навийте блата заедно с кърпата и го оставете да изстива върху метална решетка.
За да направите крема, разбийте маскарпонето с пудрата захар, ваниловата захар и тиквеното пюре, докато получите гладък крем. Внимателно развийте блата и го намажете с крема равномерно. Завийте рулото и го увийте в найлоново фолио. Поставете готовото руло в хладилник за 2 часа минимум.
Гарнирайте с какао или с пудра захар преди сервиране.
Аз използвах кондензирано мляко вместо пудра захар, за да подсладя маскарпонето. С пудрата винаги усещам захарта, като си хапвам крем и затова я смених.
Да Ви е сладко!
Ако Ви е харесало това руло споделете го сбутоните под публикацията.