петък, 14 април 2017 г.

Спаначена торта с вкусен крем и ягоди



Как да устои човек на това зелено изкушение, не става. Видях я на няколко места и все си казвам, че ще я направя и накрая и дойде реда.


Необходимите продукти: 4 яйца, 200 гр замразен спанак, 2 ч ч брашно, 2 ч ч захар, 1 ч ч олио, 1 бр бакпулвер, 1 ванилия.

Сиропиране: подсладено с мед прясно мляко.


Разбийте яйцата със захарта на крем. Изстискайте спанака и го пасирайте с олиото. Добавете го към яйцата и след това на части прибавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията. След като сместа стане еднородна изсипете във форма с подвижен борд с диаметър 24 см. Може да изпечете и в три отделни тавички. Аз лично разрязах блата на три и се получи много добре. Печете на 175 градуса до суха клечка. 
След като извадите оставете да се охлади напълно и чак след това разрежете.


За крема: 300 грама маскарпоне, 300 мл сметана, 1 бял шоколад, кората на 1 лайм, 2 с л пудра захар. 
Разтопете шоколада на водна баня. Отстранете от топлината и добавете сметаната. Разбъркайте докато стане гладка и лъскава смес. Оставете да се охлади. Разбийте леко маскарпонето, добавете белият ганаш и кората от лайм.



Допълнително 250 грама ягоди, 2-3 с л пудра захар, сладко от боровинки, малини, ванилови ябълки.
Почистете ягодите и ги нарежете на ситно. В купа ги смесете с пудрата захар и оставете за 10 минути.
За украса ягоди, шамфъстък и бял шоколад.





Сглобете като поставите в поднос или чиния за торта един от блатовете. Сиропирайте леко, намажете 1/3 от крема и поръсете с ягоди. Сложете вторият блат отново сиропирайте и намажете крем поръсете с малини боровинки и ванилови ябълки. Поставете последният блат и леко сиропирайте, намажете последният крем. Леко измажете и отстрани. Оставете да стегне в хладилник. Залейте крайчетата с разтопен бял шоколад. Поръсете средата с шамфъстък и подредете цели ягоди. Украсете с бял шоколад по ваше желание.


Да Ви е сладко!





Ако ви е харесала тази пролетна торта, направете си я и споделете с бутоните под публикацията.



Отново спаначена торта само че смного различни плодове и вътре и отвън.


1 коментар:

  1. Прекрасна! Заслужено признание! Успехи!
    Аз също се каня да направя,но още обмислям вариант. Колебая се дали да използвам бейби спанак или матча за тортата, която от няколко месеца се върти в главата ми. Благодаря!
    А що се отнася до плагиаторите,от тях няма спасение. И авторското право не помага винаги,особено за изображения.

    ОтговорИзтриване